ΣημειωματάριοΑνακύκλωση βιβλίου

Το διήμερο "Ανακύκλωσης Βιβλίου", η διήμερη δράση της Αντιδημαρχίας Νέας Γενιάς και εξυπηρέτησης του Πολίτη και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, ολόκληρώθηκε με επιτυχία. Το δικό μας αποτύπωμα, ως βιβλιοπωλείο, σε αυτή την πρωτοβουλία παρουσιάζεται στο παρακάτω κείμενο, ακριβώς έτσι όπως αναγνώστηκε στην εκδήλωση, με την ευχή οι δράσεις να συνεχιστούν και να γεμίζουν αυτόν τον τόπο με φως.

Συνέχεια →Το Πανηγύρι της Κακάβας

Ο "Δωδεκάλογος του Γύφτου" είναι ένα μνημειώδες, λυρικό έργο, ένα συνθετικό ποίημα δώδεκα λόγων, αποτέλεσμα της ανησυχίας του Κωστή Παλαμά για τις εξελίξεις στην πατρίδα του, τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, εθνικές και πολιτιστικές της εκφάνσεις, στην πιο κρίσιμη περίοδο της πρόσφατης νεότερης ιστορίας. Δημιουργήθηκε την περίοδο 1899-1906 και εκδόθηκε σε βιβλίο το 1907 και συμβολίζει την ψυχή που δεν υποτάσσεται σε τίποτα, αλλά συνέχεια προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καινούργιο και στερεό, γκρεμίζοντας ο,τιδήποτε παλιό και σάπιο.

Συνέχεια →3o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου

Ένας σημαντικός διεθνής πολιτιστικός θεσμός επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Λέσβο, ύστερα από τις δύο πρώτες επιτυχημένες διοργανώσεις του. Ο λόγος για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2017, την τετραήμερη μουσική γιορτή που πραγματοποιείται και αυτό το καλοκαίρι, από 16 έως 19 Αυγούστου, στο νησί μας, στον Μόλυβο της Λέσβου. Με φετινό θέμα την “Κάθαρση”, 19 εξέχοντες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συμπράττουν, για να εξερευνήσουν την ιαματική δύναμη της μουσικής μέσα από τα συναρπαστικά έργα που θα ερμηνεύσουν.

Συνέχεια →Οι {σελίδες} ήρθαν στη Λέσβο!

Σήμερα υποδεχόμαστε με χαρά την εφημερίδα {σελίδες}. Μαζί τους μπήκαν στο βιβλιοπωλείο μας, ο Δημήτρης Νόλλας, ο Δημήτρης Στεφανάκης, ο Αλέξης Σταμάτης, η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Ιούλιος Βερν. Σε αυτό το τεύχος, μεταξύ πολλών πολλών άλλων, μαθαίνουμε για τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης, για το έτος του Νίκου Καζαντζάκη, γνωρίζουμε το {ΜεΝου} για βιβλιοφάγους αλλά και τους 8+1 μαγικούς τρόπους για να ανοίξει ένα παιδικό βιβλίο.

Συνέχεια →Το Ταξίδι της Χαλιμάς

Το βιβλιοπωλείο Madamaδι διοργάνωσε στον Ασπροπόταμο Μανταμάδου της Λέσβου, μια μαγική βραδιά γεμάτη παραμύθι. Το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017, ζωντάνεψε το παραμύθι «Το ταξίδι της Χαλιμάς» που δημιουργήθηκε για να κρατάει συντροφιά στα παιδιά των προσφύγων.

Συνέχεια →