Το Ταξίδι της Χαλιμάς


Το βιβλιοπωλείο Madamaδι διοργάνωσε στον Ασπροπόταμο Μανταμάδου της Λέσβου, μια μαγική βραδιά γεμάτη παραμύθι. Το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017, ζωντάνεψε το παραμύθι «Το ταξίδι της Χαλιμάς» που δημιουργήθηκε για να κρατάει συντροφιά στα παιδιά των προσφύγων.

Κεντρικός χαρακτήρας του παραμυθιού είναι η μικρή Χαλιμά, η οποία ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι από την Χώρα του Ήλιου για να φτάσει στη Χώρα της Βροχής και να φέρει πίσω στην πατρίδα της τα σύννεφα και το νερό που τόσο λαχταρούν. Στην πορεία της θα συναντήσει πολλούς ανθρώπους που θα τη βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του να φτάσει στον προορισμό της.

Η αφήγηση του παραμυθιού έγινε από τη δημοσιογράφο Ζωή Κοσκινίδου, δημιουργό του online περιοδικού για το παιδικό βιβλίο «Κόκκινη Αλεπού», μαζί με την Αθηνά Σουλογάνη, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου Madamaδι.

Το βιβλίο "Το Ταξίδι της Χαλιμάς" διανέμεται σε παιδιά πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα. Οι εθελοντές του project θέλοντας να τα βοηθήσουν να περάσουν δημιουργικά τις ώρες τους και να έχουν κάτι να θυμούνται από την πατρίδα που άφησαν πίσω, έφτιαξαν το παραμύθι αυτό. Η έντυπη -τρίγλωσση- μορφή του δίνεται στα παιδιά, ενώ στο site www.thejourneyofhalima.com μπορεί όποιος θέλει να κατεβάσει την ηλεκτρονική του μορφή δωρεάν. Το κείμενο είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά, ενώ το τυπωμένο βιβλίο είναι γραμμένο στα Ελληνικά, τα Φαρσί και τα Συριακά Αραβικά και περιέχει εκτός από το κείμενο με την εικονογράφηση και σελίδες για πού προορίζονται για ζωγραφική και για γράψιμο.

Το ταξίδι της Χαλιμάς θα συνεχίζεται πάντοτε στο www.thejourneyofhalima.com.